Tranzactiile din criptomonede, verificate de ANAF

Tranzactiile din criptomonede, verificate de ANAF

Proiectele precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor si NFT-urilor au intrat in vizorul ANAF, in ultima perioada tot mai multe controale încep sa se desfășoare pe aceasta tematica.

 Conform unui comunicat ANAF, citam:

“Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români. Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat circa 48,67 milioane euro omise de la declarare, parțial sau integral. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de 2,10 milioane euro.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua si in lunile urmatoare să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.” –sursa: Profit.ro