border

Proceduri fiscale în domeniul diurnei 2022

Conform Monitorului Oficial nr. 315 din 31 martie 2022, Legea nr. 72 aduce în peisajul fiscal român o nouă rezolvare la problematica reîncadrării ca venituri de natură salarială a indemnizațiilor sau oricăror alte sume similare, primite pe perioada delegării, detașării sau desfășurării activității pe teritoriul altei țări, de către angajați ai angajatorilor români care și-au desfășurat activitate pe teritoriul altei țări. Amnistia vizează toată perioada 1 iulie 2015 - 3 aprilie 2022.

O.U.G. nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România

Societăţile comerciale care emit facturi electronice către alte companii (B2B) şi care optează pentru transmiterea acestora prin sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura sunt obligate să se înregistreze în Registrul operatorilor care utilizează acest sistem, denumit Registrul RO e-Factura.

NFT – non fungible token sau jeton nefungibil – Ce este și care este tratamentul fiscal al veniturilor realizate din tranzacționarea acestora conform ANAF

Într-o lume aflată în continuă expansiune tehnologică, conceptul NFT a cunoscut un succes la fel de răsunător ca și cel al criptomonedelor. În anul 2021, termenul NFT a devenit cunoscut în lumea afacerilor, atrăgând din ce în ce mai mulți colecționari, investitori, persoane publice și pasionați.

Ministerul Finanțelor a emis Ordinul pentru aprobarea Procedurii de soluţionare a deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare

Potrivit acestor prevederi legale, TVA se rambursează cu efectuarea ulterioară a inspecției fiscale, cu excepția unor situații reglementate distinct, pe categorii de contribuabili.

Ordinul ministrului Finanțelor privind scutirea impozitului pe profit pentru o perioadă de 5 ani a cooperativelor agricole

Ordinul ministrului Finanțelor (1157/2021) vine cu reglementari privind stabilirea criteriilor şi modalităţilor potrivit cărora membrii cooperatori şi cooperativele agricole beneficiază de scutiri.

ANAF a emis ordinul privind unele proceduri de colectare a creantelor bugetare reprezentand TVA

A fost publicat in Monitorul oficial nr. 28 din 10.01.2022, ordinul OpANAF nr. 10 din 2022 pentru aprobarea unor proceduri de colectare a creanţelor bugetare reprezentând TVA datorată de contribuabilii care aplică regimurile speciale prevăzute de art. 314, 315 şi 3152 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Image

SITE MAP

INFORMATII

LEGAL

SOCIAL MEDIA

facebook instagram linkedin

SITE MAP

LEGAL

INFORMATII

SOCIAL MEDIA

facebook instagram linkedin

Publish modules to the "offcanvas" position.