border

MODIFICARI PRIVIND IMPOZITUL PE VENITUL MICROINTREPRINDERILOR

De la 1 ianuarie 2023 se schimba impozitarea microinterprinderilor

Tranzactiile din criptomonede, verificate de ANAF

Tranzactiile din criptomonede, verificate de ANAF

Proiectele precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor si NFT-urilor au intrat in vizorul ANAF, in ultima perioada tot mai multe controale încep sa se desfășoare pe aceasta tematica.

Proceduri fiscale în domeniul diurnei 2022

Conform Monitorului Oficial nr. 315 din 31 martie 2022, Legea nr. 72 aduce în peisajul fiscal român o nouă rezolvare la problematica reîncadrării ca venituri de natură salarială a indemnizațiilor sau oricăror alte sume similare, primite pe perioada delegării, detașării sau desfășurării activității pe teritoriul altei țări, de către angajați ai angajatorilor români care și-au desfășurat activitate pe teritoriul altei țări. Amnistia vizează toată perioada 1 iulie 2015 - 3 aprilie 2022.

O.U.G. nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România

Societăţile comerciale care emit facturi electronice către alte companii (B2B) şi care optează pentru transmiterea acestora prin sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura sunt obligate să se înregistreze în Registrul operatorilor care utilizează acest sistem, denumit Registrul RO e-Factura.

NFT – non fungible token sau jeton nefungibil – Ce este și care este tratamentul fiscal al veniturilor realizate din tranzacționarea acestora conform ANAF

Într-o lume aflată în continuă expansiune tehnologică, conceptul NFT a cunoscut un succes la fel de răsunător ca și cel al criptomonedelor. În anul 2021, termenul NFT a devenit cunoscut în lumea afacerilor, atrăgând din ce în ce mai mulți colecționari, investitori, persoane publice și pasionați.

Ministerul Finanțelor a emis Ordinul pentru aprobarea Procedurii de soluţionare a deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare

Potrivit acestor prevederi legale, TVA se rambursează cu efectuarea ulterioară a inspecției fiscale, cu excepția unor situații reglementate distinct, pe categorii de contribuabili.

Ordinul ministrului Finanțelor privind scutirea impozitului pe profit pentru o perioadă de 5 ani a cooperativelor agricole

Ordinul ministrului Finanțelor (1157/2021) vine cu reglementari privind stabilirea criteriilor şi modalităţilor potrivit cărora membrii cooperatori şi cooperativele agricole beneficiază de scutiri.

Image

SITE MAP

INFORMATII

LEGAL

SOCIAL MEDIA

facebook instagram linkedin

SITE MAP

LEGAL

INFORMATII

SOCIAL MEDIA

facebook instagram linkedin

Publish modules to the "offcanvas" position.